Je bewustzijn, is je innerlijk vermogen van waaruit je levenswijze haar oorsprong vindt. Je bewustzijn verruimen, is andere perspectieven toelaten waardoor een waaier aan nieuwe mogelijkheden naar je toe komt. En één van die mogelijkheden is je zelfgenezend vermogen ontwikkelen.

We zijn in de westerse wereld, in de loop der jaren, door rationaliseren, steeds verder afgedwaald van onszelf en de natuur. Contact maken, met onze innerlijke wijsheid, door voeling te krijgen met ons eigen lichaam, zijn we helemaal vergeten. We hebben onze gezondheid en leven uit handen gegeven, zonder ons ervan bewust te zijn.

Om terug connectie te maken met onszelf, mogen we inzien hoe onze innerlijke wereld onafscheidelijk verbonden is met de uiterlijke wereld. En, wat een rijkdom aan groei beide werelden bezitten en kunnen bewerkstelligen.

Onze innerlijke wereld bestaat uit 4 evenwaardige delen : een fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch deel. Ze zijn onlosmakelijk verbonden, hebben een dynamiek en functioneren volgens automatisme en opgebouwde patronen.

Onze uiterlijke wereld is onze leefomgeving, de natuur en het Groter geheel. Een constante beïnvloeding waarvan we zo veel kunnen leren.

Want niets wat op ons pad komt is toeval, alles gebeurt met een reden om ons unieke pad te bewandelen. Daarom worden er binnenin gevoelens en rationele denkpatronen aangeraakt, door interacties met mensen, dieren, gebeurtenissen,…

(Zelf)Kennis en hoe we omgaan met …, bepalen de mate van blokkades in ons lichaam, wat zich uit in klachten, pijnen en ziekte. Klachten, pijnen en ziektes zijn dus signalen met een achterliggende boodschap om te zien en te transformeren.

Zo lopen we soms jaren met klachten, zonder de werkelijke oorzaak te kennen en aan te pakken. We zijn het zelfs gaan aanvaarden dat sommige klachten bij ons horen.

Onze hedendaagse, westerse levensstijl weerhoudt ons van de mogelijkheid om ons eigen innerlijk vermogen te ontwikkelen. Een innerlijk vermogen dat zelf een gezond lichaam kan realiseren. Een gezond lichaam dat op de meest natuurlijke manier verkregen kan worden, door haar eigen natuurlijke capaciteiten te ontwikkelen en elementen uit de natuur te gebruiken.

We zijn zoveel meer dan wat we geloven en denken te zijn. Ons innerlijke vermogen bestaat o.a. uit zelfkennis, zelfredzaamheid, zelfvertrouwen, zelfgenezing,… en mag terug geactiveerd worden.

Je lichaam vraagt je, om je te ontdoen van angsten en beperkingen in je fysieke, emotionele, mentale en energetische niveau, om zichzelf te herstellen én door de onderlinge dynamiek te herkennen, om vernieuwing te realiseren. Wie bewust in transformatie stapt, is op een natuurlijke manier zijn immuunsysteem aan het versterken.

Ons brein beïnvloedt de rest van onze totaliteit. Onze gedachtekracht bepaalt in hoge mate, de in stand houding van onze emoties, gedrag, handelingen en gelukstrilling. Een besturingssysteem waarvan je je bewust mag worden.

Het brein is te trainen en door verschillende omgangsvormen kan je verstilling, vereenvoudiging en ombuiging bereiken. Het vraagt echter wel non-stop alertheid, toewijding en doorzetting. Maar, het is voor wie een gezonde en gelukkige levenswijze voor ogen heeft, de inzet zeker waard.

Je ontdoet je van beperkende denkwijzen en denkpatronen door o.a., je hartsgedragen en gevoelsmatige onderscheidingsvermogen te gebruiken. Zo ontstaat een geleidelijke verschuiving van jouw gedachtegang en creëer je een mindset met liefdevolle, positieve en motiverende gedachten.

Je breinhonger mag je stillen met informatie waarvan jij blij wordt. Essentieel, want zo weerhoud je jezelf, om niet terug in oude patronen te vallen en herleid je je denkgeest terug naar zijn oorspronkelijke functie. Een denkgeest die je lichaam constructief leidt en stuurt naar o.a. gezondheid.

We hebben allemaal, subtiele tot heftige, ‘minder goede’ emoties die op verschillende momenten in ons bewustzijn opduiken. Ga ze niet uit de weg, erken en doorvoel ze. Bewust leren zijn van je gevoelens en er constructief mee leren omgaan, brengt genezing en biedt groeikansen.

Moedig je eigen emoties aanpakken, geeft je een boost in veerkracht, weerbaarheid, geluk en blijheid. Het schoonmaken van je ‘minder goede’ emoties en je focus verleggen op geluk, genieten, dankbaarheid, blijheid,… is een enorme bijdrage aan je gezondheid.

Bewust je levenswijze herschikken kan je o.a. door :

» Aanpassingen in je dagdagelijkse leven aan te brengen, b.v. door je te ontdoen van stress, ongezonde relaties en situaties.

» Je voedingspatroon te bekijken en te gaan voor eenvoud en pure voedingsmiddelen. Bewerkte en suikerrijke voeding links te laten liggen, omdat ze verslavend zijn, je weghouden van je gevoel en ziektes veroorzaken en in stand houden.

» Kruiden en specerijen te gebruiken want ze hebben geneeskundige krachten.

» Voor meer beweging te kiezen. Altijd vanuit het vertrekpunt dat je het leuk en ontspannend vindt.

» Bewust de natuur opzoeken. Wandelingen te maken door velden en bossen, of in de omgeving van water. Bewust contact maken met aarde elementen kan heel eenvoudig door o.a. op je blote voeten lopen, (moes)tuinieren,… Genieten van bad/douche. Tijd spenderen met (huis)dieren.

Omdat de natuur een neutrale vibratie uitstraalt, zal jouw trillingsfrequentie zich aanpassen, zodat je rust ervaart, dichter bij jezelf komt en duidelijker je intuïtie waarneemt. De natuur is een toegankelijke, gratis en instant opbouwende beïnvloeding.

» Kiezen voor holistische therapieën en natuurlijke geneeswijzen, zoals homeopathie, osteopathie, acupunctuur, shiatsu,…

» Je te omringen met edelstenen, kristallen en mineralen voor hun energetische kracht, bachbloesems en essentiële oliën gebruiken, omdat ze je helpen bij onevenwicht.

» Je lichaam te eren en te verzorgen, door o.a. meditatie, massage,…

» Jezelf te oefenen in bewust leven. Door aandacht in het hier en nu, onthecht je van verleden en toekomst.

» Activiteiten te doen waarvan je gelukkig wordt. Ook, als je een minder leuke activiteit te doen hebt. Maak die dan zo aangenaam mogelijk, zodat het aanvoelt, dat je het mag en kan doen, in plaats van dat je het moet doen.

» Je te omringen met schoonheid en ervan te genieten.

» Je dankbaarheid te uiten, moeilijke zaken bespreekbaar te maken en te vergeven waar nodig.

» Je gevoelsmatige en hartsgedragen onderscheidingsvermogen te oefenen.

» …

Er is voldoende keuze om jezelf terug te vinden en je leven te herschikken voor een betere levenskwaliteit. Voel dan ook wat bij je past en doe het gewoon, want een goed gevoel, heeft direct invloed op je systeem. Je zal zien dat er een verschuiving ontstaat in je mentaliteit, je attitude, je prioriteiten en je geluk.

Het spreekt dan ook voor zich, dat als je je totaliteit ontdoet van oude overtuigingen en je de ruimte invult met natuurlijke en opbouwende kwaliteiten, je geluks- en liefdestrilling, toe neemt. Verder aanvullen met een bewuste intentie, om dagelijks je vibratie te verhogen door vriendelijkheid, dankbaarheid,… versterkt nog meer je trillingsveld. Je komt in een opwaartse spiraal terecht waardoor je meer soortgelijks aantrekt, o.a. gezondheid, universele wijsheid, geluk en liefde, …

Dan ben je …

» bewust van de dynamiek van je totaliteit.

» op een bewustzijnsniveau, dat je je lichaam kan ondersteunen en activeren.

» bewust van de invloeden van mens, dier, natuur en het Groter geheel.

Dan heb je …

» kennis en begrip van de universele wetten van aantrekking, oorzaak en gevolg en Liefde.

» zo veel Liefde voor jezelf en je connectie hersteld.

Je begrijpt alle boodschappen achter de signalen van je lichaam en de gebeurtenissen in je leven, waardoor ze richtingaanwijzers zijn geworden. Je weet dat je zelf je gezondheid kan bepalen en sturen, en je doet het, in het volste geloof en vertrouwen.

De mens als deel van de natuur, verkrijgt op een natuurlijke manier, herstel en genezing. Door samen te werken met de natuur, als een eenheid, je eigen natuur toe-eigenen. Wat kan nog meer doeltreffend zijn? Wat kan nog eenvoudiger? Wat kan meer, voor iedereen, toegankelijk zijn?

Een klacht, pijn of ziekte is niet enkel lichamelijk te benaderen, omdat het een totaalpakket is. Je bewust zijn van die totaliteit en je klacht, pijn of ziekte op die manier benaderen is een totaaloplossing die de oorzaak efficiënt aanpakt en effectief transformeert.

Het is mogelijk om autonoom, je unieke weg te vinden en te bewandelen, doorheen alle uiterlijke invloeden. Het is echter afhankelijk van je individuele wil, om ofwel geleidelijk aan je levenswijze aan te passen of om te wachten tot de nood het hoogst is. Gaan voor natuurlijk herstel en genezing, is een keuze die ieder mens voor zich mag maken.

En uiteindelijk komt voor iedereen het moment van gaan. Maar als bewust mens, zal je weten wanneer dat moment er is, en tot die tijd, zal je leven zonder angst en beperkingen. Je zal je tijd besteden aan creëren, realiseren en genieten van een liefdevol leven voor jezelf en de ander.

Hilde

Delen mag natuurlijk. Graag met bronvermelding : www.intoinnerbalance.be. Dank je.

Wil jij graag de boodschap achter je klacht, pijn of ziekte weten?

Ik kan jou helpen het antwoord te vinden. Je begeleiden en ondersteunen, om op een natuurlijke manier te herstellen en te genezen.