Wil jij je angst voor bijen en wespen voor eens en voor altijd aan pakken, dan zal het belichten van een ander perspectief, je hier doeltreffend bij helpen. Een bredere kijk biedt meer kans op slagen.

Door het lezen van deze tekst, wordt je innerlijk rad in gang gezet, zodat je meer begrip zal regenereren voor het geheel, je zal berusten, en met gemak, en vooral efficiënt aan de slag kunnen gaan om van een ongemakkelijke situatie, zoals wanneer er een bij of een wesp in je omgeving is, een gemakkelijke situatie te maken.

Je angst is niet alleen een gevoel, je angst is zoveel meer. Het is een samenspel van je manier van denken, je gevoel, je energietrilling, je gedrag, je houding en je omgeving.

De mensheid heeft zichzelf overladen met allerlei soorten angsten en onbewust blijven we die angst voeden, waardoor we steeds maar weer onszelf en anderen beïnvloeden. Dat komt omdat we niet op de hoogte zijn van enkele belangrijke factoren. We hoeven niet angstig te zijn, de keuze voor verandering ligt bij jou, en de holistische manier, biedt je die mogelijkheid, om definitief je angst achter je te laten.

Je angst voor bijen en wespen kan op verschillende manieren ontstaan zijn, en het meest voor de hand liggende is, dat je in de loop van je leven geprikt bent geweest en dat het een nare ervaring voor je was. Zo naar, dat je die angst je hele leven bij je draagt, en telkens wanneer je in aanraking komt met een bij of wesp, je je opnieuw associeert met die ervaring.

Het kan ook zijn, dat je een angst hebt dat je niet kan thuiswijzen of verklaren, ze is er gewoon, ergens diep van binnen. Wanneer je de oorzaak niet kan achterhalen, dan komt dit vanuit je onderbewustzijn, een zogenaamd onafgewerkt ‘dingetje’ van een vorig leven. Dingetjes uit een vorig leven en het huidige leven vloeien gewoonweg door elkaar, we hoeven niet persé stil te staan bij, wat wat is, ze komen nu naar de oppervlakte om er in het huidige moment mee om te gaan, en om ze voor eens en voor altijd uit ons systeem te halen.

Of je angst is ontstaan door je omgeving. Je bent misschien opgegroeid met een familielid die bang is, of je zag ooit iemand geprikt worden en het hele tafereel boezemde je angst in. Of hoeveel keer hoor je niet zeggen, als er een bij of een wesp rondom iemand is : pas op, want dit of dat kan gebeuren… Dat is beïnvloeding van buitenaf, die jij overneemt.

Hoe je angst is ontstaan en hoe je ermee hebt leren omgaan bepaalt de gradatie. Is het een panische angst of heb je zoiets van, bijen en wespen mogen er zijn, maar liefst niet te dicht. Hoe dan ook, we zijn beter af zonder angst.

Zoek voor jezelf uit vanwaar je angst komt, en weet dat een combinatie ook mogelijk is. Het is jouw versie van angst die je eens bewust mag aanzien, als deel van het proces. Herkenning aan je situatie geven, neutraal en zonder al te veel oordelen, dus gewoon vaststellen, is belangrijk.

Een jong kind heeft van nature geen angst voor een bij of een wesp, en dat komt omdat een kind nog leeft vanuit het oorspronkelijk bewustzijn, het hart- en zielsbewustzijn. Zo is het ook bij dieren, ze zijn van nature liefdevol. Beiden staan nog dicht bij het eenheidsbewustzijn, ze voelen elkaar feilloos aan en ze hebben interactie via innerlijk weten en energietaal.

Bij jonge kinderen is de ‘hersenbedrading’ nog niet of nauwelijks actief en wanneer we opgroeien en onze kennis ontwikkelen, ontwikkelen we jammer genoeg ook steeds meer conditioneringen en overtuigingen die ons angst bezorgen. Onze natuurlijke intelligentie schuift geleidelijk aan naar de achtergrond en wordt slechts deels gebruikt, maar ze blijft wel latent aanwezig om terug te ontwikkelen.

De interactie tussen mens en dier, via energie uitwisseling, blijft onveranderd. Je energietaal of uitstraling is een samenspel van energietrillingen van angst en Liefde, die bepaald wordt door jouw gedachten, gevoelens, woorden en gedrag. Wanneer je totaliteit angst bevat, heerst er bewust of onbewust een onveilige sfeer, en worden overlevingsmechanismen actief.

Dat zijn de stoorzenders, die de harmonie tussen mens en dier tegenhouden. Daardoor missen we ook de bedoeling van het leven : dat alles en iedereen leeft om het oorspronkelijk bewustzijn op aarde terug te herstellen. Wat betekent, dat alles en iedereen in Liefde en gelijkwaardigheid, mag en kan samenleven. Het begint bij onszelf, en de mens is in staat om via het hart en wat gezond verstand, het evenwicht terug te herstellen.

Bij dieren is de hersenbedrading basic, waardoor ze leven vanuit hun natuur en instinct. Bijen en wespen hebben een specifieke taak neer te zetten en die vervullen ze onvermoeibaar en onverstoorbaar. Ze voldoen instinctief aan hun noden, zoals voedsel vinden, en wanneer er hierbij angst in de ‘lucht’ hangt, voelen ze zich bedreigd, schiet hun overlevingsmechanisme in gang, en vallen ze aan.

Zowel bijen als wespen helpen bij het bestuiven van bloemen en planten. Bijen zorgen o.a. voor overheerlijke honing, en wespen zijn dan weer nuttig als natuurlijke bestrijding, om onze groenten te vrijwaren van andere insecten. Dat is enkel een deeltje van hun fysieke werk, daarnaast zijn het nog uitstekende leermeesters. Elk dier heeft een specifieke boodschap voor jou, en wanneer je een bij of een wesp opmerkt, dan doe je er goed aan om die boodschap eens te reflecteren op je leven en indien nodig je levensstijl bij te stellen, want het brengt je dichter bij je eigenheid. Wil je hierover meer weten : http://www.uitjebewustzijn.nl bij boodschappen van dieren.

En… ze zijn er om je angst te spiegelen, tenminste als ze het niet bekopen met hun leven, door een mep of een chemisch bestrijdingsmiddel.

Bijen en wespen zijn van nature levenslustig, rustig en liefdevol en dat is ook jouw natuur. Het is de bedoeling dat jij, geleidelijk aan tot een gelijkaardige houding komt in een ongemakkelijke situatie, zodat jullie beiden op éénzelfde plaats in vrijheid en respect kunnen aanwezig zijn.

Jij bent in staat om jezelf te bevrijden van je angst, en om je veilig te voelen tijdens een interactie met een bij of een wesp. Door bewust en vastberaden je houding te veranderen, en door allereerst je aandacht naar binnen te richten vooraleer te handelen, en dat doe je telkens opnieuw tot dat er geen angst meer te bespeuren valt. Het is eerst innerlijk evenwicht bereiken vooraleer uiterlijk evenwicht te verkrijgen.

Het is belangrijk om alert te zijn op, dat zowel je gedachten, je gevoel, je gedrag, je houding, vrij zijn van angst, want ze zijn onlosmakelijk verbonden en ze bepalen je energetische uitstraling.

Hierbij bied ik je wat praktische ondersteuning aan :

Bij angst schieten we in een overlevingsmodus, waardoor ons gedrag niet natuurlijk is, we gaan in de aanval, lopen weg of verkrampen. Je ademhaling, die je levensenergie reguleert, schiet dan de hoogte in, terwijl die in rusttoestand circuleert tot in je buik. Het vraagt niet meer, dan dagelijks een kort moment van oefening, om je ademhaling te leren beheersen. Je kan het overal doen en je hebt er niets voor nodig, enkel je vastberadenheid en doorzettingsvermogen. Slechts een 5-tal bewuste ademhalingen per dag, maakt al een enorm verschil. Oefen alvast, voor wanneer een angstmoment je overvalt.

Een ademhalingsoefening : neem diep adem, houd een aantal tellen vast, adem traag uit en zak in je buik, houd een aantal tellen vast en herhaal. Geef jezelf bij iedere uitademing de toestemming om te ontspannen.

Observeer eens je denkwijze. Weet dat je gedachten, voor een groot gedeelte je gevoelens en je gedrag bepalen, en in stand houden. Probeer alles wat je zopas gelezen hebt, op te slaan, en dan weet jij dat bijen en wespen, liefdevolle wezens zijn, en waarom ze doen wat ze doen. Behoud dit perspectief, en wanneer je toch terugvalt, reset jezelf, telkens opnieuw in mildheid naar jezelf.

We gaan van een angstig gevoel naar een veilig gevoel, en jij hebt de capaciteit in je om jezelf in veiligheid te brengen, vertrouw daar op. Hou ook die positieve en constructieve ingesteldheid vast en motiveer jezelf zolang en zoveel als nodig is, totdat je in jezelf gelooft.

Telkens wanneer jij in aanraking komt met een wesp of een bij, en overweldigd wordt door angst, zal jij jezelf in veiligheid brengen. Je maakt de innerlijke beweging, je reguleert je ademhaling, je stelt jezelf gerust en je vraagt aan jezelf : wat heb ik nu nodig om me veilig te voelen, je luistert en je voert dat zo rustig mogelijk uit, totdat het tij gekeerd is. Bij iedere soortgelijke gebeurtenis doe je hetzelfde.

Je noden kunnen verschillen van moment tot moment, het belangrijkste is dat jij je behoefte op het moment herkent en uitvoert. Dat kan afstand nemen zijn, hulp vragen aan anderen,… wat het ook is, het maakt niet uit, het is jouw behoefte.

Je angst zal telkens afnemen, want je brengt je gedachten, je gevoel en je gedrag, naar een hoger niveau. Door elke daad van Liefde, naar jezelf en het geheel, stijgt telkens je energielevel. Jij bent de bestuurder van je transformatieproces, neem daarvoor alle tijd die jij nodig hebt, ondanks wat anderen ook zeggen. En wie weet… op een dag, laat je zonder angst toe, dat een bijtje of een wesp plaats neemt op je arm.

Wat als je ontzettend goed en toegewijd aan je angst hebt gewerkt en toch wordt geprikt, en je angst terug opflakkert? Weet, dat jouw angst volledig uit je systeem moet zijn vooraleer jij hier niks meer van te leren hebt. Dat wil zeggen, zolang jouw gedachten, je gevoelens en je gedrag nog niet voor de volle 100% zuivere Liefde zijn en uitgelijnd is met je eigenheid, dan kan dat gebeuren. We denken soms dat we iets verworven hebben, maar dat is buiten de energietrilling gerekend. Je energetische uitstraling liegt niet en trekt aan wat je te leren hebt.

Wat je dan kan doen is op dezelfde manier verder gaan, behoud je positieve en constructieve instelling, geef niet op en kijk eens wat je reeds bereikt hebt. Bekijk dan nog eens de boodschap van de bij of wesp en reflecteer die op je leven. In alle eerlijkheid, en herschik je leven waar nodig. Soms dienen we een uitdaging aan te gaan, omdat daarachter meer geluk ligt. Vergeet niet, je bent op weg naar een angstloos leven en naar je eigenheid.

Deze tips en tools kan je gebruiken om je veiliger te voelen :

•  Plaats op je terrastafel een kommetje kruidnagel, of een geurlamp met kruidnagelolie, dat houdt de bijen en de wespen op afstand.

•  Plaats een kommetje lijnzaadolie of smeer wat olie op je hand, dat houdt jullie beiden rustig.

•  Wanneer een bij of een wesp dichtbij je gezicht komt, wees rustig en simuleer dan door zachtjes te blazen, de wind, waardoor ze haar weg zal vervolgen.

•  Je kan je omringen met een muntplant (spearmunt) of tijm, waardoor de wespen op afstand blijven. Ook de geur van citroengras en goudsbloem vinden wespen niet aangenaam, waardoor ze de plaats vermijden.

  Bij extreme angst kan jij gedurende de zomermaanden een Bachbloesem kuur innemen, Zonneroosje zal je ondersteunen.

  Draag een seleniet bij je in de vorm van een hanger of armband, of houd een steentje bij je in je broekzak. Seleniet straalt eenheidsgevoel uit waardoor zowel, jij als de bij of de wesp, minder vlug in overlevingsmechanisme schiet. Het werkt rustgevend en brengt helderheid in je gedachten, brengt inzichten en bewustwording, waardoor je efficiënt zal handelen.

  Een blauwe ioliet, heeft een kalmerende werking en brengt je innerlijke wijsheid naar de oppervlakte. Hij zet je angst om in het vinden van vertrouwen, om vastberaden en moedig stappen te zetten.

•  Ook een dumorturiet helpt bij angst. De dumorturiet zorgt ook voor mentale helderheid, waardoor je beter zal handelen, en hij heeft ook de mooie eigenschap om je wat meer te laten genieten en het leven wat lichter op te nemen.

Veel succes, Hilde

Heb jij ondersteuning nodig bij deze of een andere vorm van angst, dan help ik je graag.

Delen mag natuurlijk. Onveranderd en graag met bronvermelding : www.intoinnerbalance.be. Dank je.