Een ziekteverschijnsel is een teken dat we niet leven volgens ons Hoger bestemmingsplan, en dat wil zeggen, dat het door onze weerstand of angst is, om te leven volgens onze oorspronkelijke en individuele natuur, dat er een ziekteverschijnsel verschijnt. Dat specifieke teken vraagt om onze aandacht, omdat er nog iets voor ons is weggelegd, dat veel beter is dan wat we nu denken te weten en te ervaren.

Om dat te ontdekken wordt er gevraagd van ons, om ons naar binnen te richten, en te zien wat onze leefwereld ons reflecteert ter aanpassing, en om de hoogst mogelijke geneeskundige kracht, waarover iedereen van ons beschikt, aan te spreken, en dat is Zelfliefde.

Wanneer we onze ziekte enkel op de reguliere manier gaan behandelen, missen we het geheel, en is de kans groot, dat het symptoom tijdelijk verdwijnt en zich na een tijd terug manifesteert. Want door oppervlakkig een symptoom te bestrijden, zoals bijvoorbeeld door een medicament in te nemen, zal onze innerlijke wereld, van gevoelens, denkpistes en energiepeil, en ons gedrag en levenswijze, in zijn totaliteit, niet worden bijgesteld.

De gewrichtsaandoening artrose is een veel voorkomende aandoening die een uiteenlopende leeftijdscategorie treft. Artrose wordt geassocieerd met gewrichtsslijtage en kraakbeenslijtage, en ook met ontsteking die het gevolg is van die slijtage. De gradatie van de aandoening verschilt allicht naar gelang de leefsituatie van een persoon.

Je voeding en gewicht bijstellen, een gepaste dosis beweging en ontstekingsremmende pijnstillers, dragen onder andere en ongetwijfeld bij, tot het herstel van artrose. Sta vooral altijd open voor alle advies van anderen, maar ga er niet onbezonnen in mee, ook nu niet. Willen we onze eigen kracht ontwikkelen, dan mogen we ons onderscheidingsvermogen ontwikkelen, door onze intuïtie te leren volgen, door te leren voelen wat bij ons past, kortom door ons innerlijk kompas te volgen, en te ervaren wat ons helpt.

Artrose is, in een niet te ver gevorderd stadium, te genezen, en kan evenzeer voorkomen worden, wanneer we rekening houden met alle factoren. Soms kan het aankijken van wat er innerlijk leeft, of een verandering aangaan in een levenssituatie, beangstigend zijn, maar als het ten koste gaat van ons hoogste goed: ons lichaam, onze gezondheid en soms ons leven, is dit toch meer dan het overwegen waard, niet?

Het begint met onze gedachten, en onze kijk op ziekteverschijnselen, want ze hebben een groot aandeel in de genezing ervan. Gedachten hebben een ongelofelijke kracht, ze hebben de kracht om te zorgen dat iets werkelijk wordt. Wat voor ziekteverschijnsel het ook is, het brengt zo goed als bij iedereen, een denigrerende connotatie teweeg. Observeer zelf maar eens jouw gedachten hieromtrent.

Het kan ook bijna niet anders, want deze beïnvloeding vliegt ons om de oren, vanuit de medische en farmaceutische wereld, media en internet, en van de mensen in onze omgeving met deze opvatting. Op deze manier blijven we in afhankelijkheid hangen, en nog slechter, we voeden het. Terwijl we echt zelf wel de keuze hebben om vanuit het holistisch perspectief te kijken en te handelen.

Wat zijn je gedachten als er een ziekte bij je wordt vastgesteld? Neem eens bij jezelf waar hoeveel tijd je ermee bezig bent en hoe je gedachten zijn. Heb je instant sombere gedachten of kan je van het beste scenario uitgaan? Als we vertrekken vanuit het perspectief van onze kracht, vanuit de plaats dat een ziekte een kans is om innerlijk te groeien, en om fysieke positieve veranderingen te realiseren, is dat de eerste aanzet tot verbetering of genezing.

Je gewrichten en je artrose vragen jou om te kijken, waar je in je leven, jezelf tegenhoudt? Wat speelt er in je innerlijke leefwereld, waar gaan jouw gedachten en gevoelens naartoe? Welke pijnlijke gevoelens draag jij met je mee en welke gedachten houden je daarbij klem? Wat speelt er in jouw uiterlijke leefwereld en wat spiegelt jouw omgeving? Welke stappen durf jij niet te nemen? Waar in je dagelijkse leven, beweeg jij je niet soepel? Waarom doe jij je anders voor dan je bent en waarom durf jij jezelf niet helemaal te tonen?

Zie de gedachten die je remmen onder ogen, en zie ze voor wat ze zijn, ze hebben je gediend, en laat je pijnlijke gevoelens maar toe, ze hebben je gemaakt tot wie je nu bent. Zie ze graag en dank hen voor hun aanwezigheid, ze zullen genezen en zachtjes wegebben, en plaats maken voor vernieuwende kracht.

Je hoeft je niet anders voor te doen dan je bent, wees maar jezelf, vanuit je hart, wie jij wil zijn, en ga maar voor wat je ten diepste verlangt. Vanuit je krachtcentrum, je zonnevlecht, kan jij in schoonheid je grenzen en waarden aangeven, en je capaciteiten aanspreken, geloof dat maar. Hou jezelf niet klein, leef vanuit je gewone zijnsstaat, en leef je intrinsieke spontaniteit, enthousiasme en vreugde.

De natuur voorziet de mens in hulp, en biedt aanvullende, versterkende en verrijkende ondersteuning aan in vele vormen, zoals geneeskrachtige planten, stenen en kristallen en etherische oliën. Of jijzelf, je kan nog meer van je eigen en altijd aanwezig, zelfgenezend vermogen aanspreken, door bewust je hartfrequentie extra te verhogen en je pijnplek te genezen. Of ook door creaties die zijn ontstaan vanuit het hart en de passie van anderen, zoals binaural beats, die jou ondersteunen via energiefrequenties die inwerken op je zijnsstaat.

•  Duivelsklauw, heeft een ontstekingswerende en pijnstillende werking, het vermindert de zwelling en beschermt het kraakbeen.

  Curcumine/curcuma xanthorrhira, verlicht gewrichtspijn en is ontstekingswerend. Zorgt voor mindere stijfheid na een nacht.

•  Knoflook kan gebruikt worden bij verschillende kwaaltjes. Als je knoflook geregeld op je menu plaatst, heb je minder kans op de ontwikkeling van artrose.

•  Het eten van een dagelijks stuk gember, zorgt er dan weer voor dat je kraakbeen wordt beschermd, het vermindert de kraakbeenafbraak, en is ontstekingswerend en pijnstillend.

•  De etherische oliën, dragon (franse), duizendblad (blauw), cipres, eucalyptus (citroen), kamper, kattekruid, koriander (blad & zaad), laurier, lavandin abrialis en oregano, aanbrengen op de huid, verlichten en verzachten reumatische klachten.

•  De stenen en kristallen, toermalijn, barnsteen, fluoriet en malachiet, helpen je ontlasten van innerlijke spanning, zodanig dat je pijn en stijfheid verzachten, en je gewrichten soepeler worden.

            Toermalijn, heeft een aardende invloed. Hij heeft de eigenschap storende energieën te neutraliseren. Zodanig dat er ruimte ontstaat voor nieuw voedsel, zoals inzichten en oplossingsgerichte mogelijkheden, waardoor je voor jezelf meer zelfvertrouwen en stabiliteit creëert.

            Een barnsteen is een krachtige genezer. Met zijn geel-oranje kleur straalt hij warmte uit. Hij verwarmt letterlijk je lichaam met zijn uitstraling. Als je vastzit, brengt hij het onzichtbare in je bewustzijn, helpt toelaten, loslaten en transformeren. Hij bevordert je creatieve zelfexpressie en tevens je zelfvertrouwen. Wanneer je elixer van deze steen in neemt, werkt dit heel krachtig bij veel kwaaltjes.

           Een fluoriet zet negativiteit en spanning om in vertrouwen. Ontrafelt vastgeroeste denk- en gedragspatronen en onderdrukte gevoelens, en helpt ze makkelijker transformeren.

           Een malachiet schenkt je helderheid om stappen te ondernemen. Werkt op je zonnecentrum, maakt je meer zelfverzekerd, ondernemend en vastberaden om moeilijkheden aan te pakken, en houdt je op je eigen pad.

  Voorzie dagelijks een moment, om bewust je hartfrequentie te verhogen. Laat je hart gloeien, zodat ieder orgaan en cel wordt aangeraakt met de straling. Vul en verwarm je lichaam met je liefdevolle energie. Of leg jouw helende handen op je pijnplekken, en luister, verwarm en koester. Je lichaam voelt jouw waardering en zal niets anders doen dan zichzelf opwaarderen.

•  Je kan opteren om met regelmaat geluidsgolven in je op te nemen, en je hersenen en je lichaam af te stemmen op binaural beats. Ze zuiveren en ontgiften onze huidige zijnsfrequentie, brengen ons terug in balans en in uitlijning met onze oorspronkelijke en unieke frequentie. Klik hier om te luisteren naar de helende frequenties gecreëerd door Sam Verstraete : https://www.youtube.com/watch?v=lU4Dpz6hVd4

Weet dat genezing niet kan gerealiseerd worden door, enkel één of een aantal delen van onze totaliteit aan te pakken. Onze gedachten, onze gevoelens, ons lichaam en onze realiteit, mogen eerst allemaal uitgelijnd worden op de frequentie van Liefde, vooraleer er zich werkelijke genezing manifesteert. Houd steeds in gedachten, dat elke dag een nieuw begin is, en dat elke dag nieuwe mogelijkheden schept.

Hilde

Heb jij ondersteuning nodig, dan help ik je graag.

Delen mag natuurlijk. Onveranderd en graag met bronvermelding : www.intoinnerbalance.be. Dank je.