Het is zo’n hardnekkige gewoonte geworden, dat als we een gezondheidsprobleempje ervaren, we dat aanpakken op een manier, om zo vlug mogelijk terug de oude te zijn, om onze dagelijkse activiteiten te kunnen hervatten. Of, de volgende veel gebruikte overtuiging: dat keelpijn, een verkoudheid of griep, enkel toe te wijzen zijn aan weersomstandigheden, een toevallige besmetting van een ander, of een plaagje.

Verschillende gewoontes en geloofsovertuigingen werden doorgegeven aan elke nieuwe generatie, en als waarheid aangenomen, waardoor we zonder ons ervan bewust te zijn, een weg in onwetendheid blijven vervolgen. Onze aandacht naar buiten richten, onbezonnen een conclusie trekken, en kiezen voor een snelle, oppervlakkige en onnatuurlijke oplossing, zijn alleen maar een bevestiging van hoe verstrikt we zijn geraakt in geloofsovertuigingen en gewoontes, en hoe ver we zijn afgedwaald van onze eigen essentie.

Velen onder ons leven op die manier, omdat de angst groter is, dan het geloof en vertrouwen in onze eigen kracht. Door de angst die we onbewust in ons dragen, denken we, dat kiezen voor hulp buiten ons, het beste is wat we kunnen doen. Wat ergens begrijpelijk is, want als het over onze gezondheid gaat, wordt onze doodsangst aangeraakt, en voelen we ons onzeker en onveilig, maar toch leggen we onze gezondheid in de handen van iemand anders, en ons geloof en vertrouwen, in de wetenschap en de kennis van anderen.

Iets in ons weet dat die beweging tegennatuurlijk is, dat dit niet onze waarheid is, omdat het connectie mist. Dat aangeboren weten is er bij iedereen, maar het is aan elk van ons om er gehoor aan te geven. Connectie maken met je lichaam, met je innerlijke wereld, en met de natuurkracht creëert een leven vanuit een andere dimensie, en vanuit dat perspectief maakt de benadering van zowel een klein gezondheidsprobleempje, als van een levensbedreigende ziekte geen verschil.

Het is voorbij het denken en onze conditioneringen, dat onze innerlijke kracht, en geloof en vertrouwen in onszelf te vinden is. Om onszelf te genezen hebben we zo weinig mogelijk ons hoofd nodig en zoveel mogelijk ons gevoel, intuïtie en hart. Het gaat over onszelf Liefde geven, waardoor onze innerlijke energiefrequentie zo hoog wordt, dat onze minder gezonde cellen worden opgewaardeerd, dus getransformeerd naar gezonde cellen.

Ons DNA bepaalt ons zijn en onze bestemming niet, dat doen wij. We creëren onze eigen werkelijkheid, wij hebben wel degelijk inspraak, ook op onze gezondheid. Wij mensen hebben de neiging om iets ingewikkeld of moeilijk te maken, maar dat is afleiding en een last die we onszelf opleggen, het kan veel eenvoudiger. Uiteindelijk is het, leren en groeien door te ervaren, het is hoe je je weg bewandelt, die je bestemming maakt.

Gezondheid ligt achter het opschonen en opwaarderen, van onze gedachten, gevoelens, gedrag, en (soms) ook in verandering van leefstijl en leefsituaties. Maar evenzeer in het herkennen van onszelf als een energetisch wezen in een lichaam. Niets is zo eenduidig als het lijkt en ook niets is toeval, dus ook die keelpijn, die verkoudheid of dat griepje niet.

Een pijn of een ziekte is er om je te tonen, dat je levensenergie op een bepaalde plaats in je lichaam, stagneert. Die plaats is gekoppeld aan emoties en gedachtegangen, die betrekking hebben op wat er zich afspeelt in je leefwereld, en waar jij terug stroming, door Liefde, mag in brengen.

Het gaat dus over bewust zijn, op het moment van je pijn of ziekte, van de weerspiegeling van alles en iedereen in je omgeving, op je lichaam en op je zijnsstaat. Er zijn 4, net zo belangrijke invalshoeken, het fysieke, mentale, emotionele en energetische, van waaruit je je pijn of ziekte mag genezen. Je kan je fysieke pijn verzorgen, je emoties en je gedachten doorvoelen en herzien, en eventueel een situatie herschikken. Vanuit die insteek kan je zelf heel wat doen om je te behelpen, en kunnen gezondheidsproblemen, in het algemeen, veel gerichter worden aangepakt.

Hoe bewuster iemand gaat leven en de dynamiek gaat doorzien, hoe preventiever iemand gaat handelen, waardoor men op een natuurlijke manier, pijn en ziektes zal voorkomen. De bovengenoemde omschrijving, vertrekt vanuit de aanwezigheid van de ziekte, vandaar dus in de omgekeerde richting.

Het is een individueel proces, in de zin dat alleen jij weet wat er binnenin je speelt, ten opzichte van je leefwereld, en dat alleen jij weet wat goed voor je is en wat je nodig hebt. Het is universeel in de zin, dat als zielen willen groeien, we allemaal waar nodig, onze huidige zijnsstaat mogen ompolen van angst naar Liefde, van degressief gedrag naar constructief gedrag.

Ons zelfgenezend vermogen bestaat erin, dat wij zelf kunnen kiezen voor positieve gedachten en ons kunnen ontdoen van conditioneringen. Dat wij zelf onze gekwetste gevoelens kunnen genezen, of hulp kunnen zoeken om ze te helpen genezen. Dat wij zelf kunnen kiezen voor natuurlijke geneesmethodes, en zoveel mogelijk gebruik kunnen maken van geneeskrachtige planten of andere natuurlijke hulpmiddelen, of pure voeding. Dat wij zelf de mogelijkheid hebben om harmonie te brengen in relaties, of beslissingen kunnen nemen om iets te beëindigen, wat ons niet meer dient of ons ongelukkig maakt. Dat wij zelf van elke dag het beste kunnen maken, met de mogelijkheden die we ter beschikking hebben,…

Dit is onze actieve, ondernemende, mannelijke en aardse kant die we aanspreken, en om harmonie in ons natuurlijk herstelsysteem te verkrijgen, mag er ook geloof en vertrouwen worden opgebouwd in onze passieve, ontvankelijke, vrouwelijke en energetische capaciteiten.

Dat is de kant, waar we mogen laten ontstaan. Waar we berusten in het feit, dat ons lichaam weet wat het aan het doen is. Waar we in overgave het leven beleven, vanuit de wetenschap dat wat er ook gebeurt, het is om te groeien in zelfbewustzijn. Waar natuurkracht in en rondom je aanwezig is, en waar welwillende energieën, 24/7 aan je zijde staan om je te assisteren.

Het is de combinatie van het aardse en het universele, de genezende kracht van het zichtbare en het magische, die geloof en vertrouwen in onszelf regenereert, en die ons de veiligheid binnenin doet verkrijgen, die we eerder buiten ons zochten.

Dat is ook de filosofie achter een elixer, het eeuwenoude toverdrankje die samengesteld werd door alchemisten. Alchemie was vroeger weggelegd voor een enkeling, nu is het voor iedereen mogelijk om zijn/haar meesterlijke capaciteiten te ontwikkelen en te gebruiken.

Maak je eigen elixer, en meng 100 ml citroensap, 200 gr vloeibare (acacia) honing en 50 ml olijfolie. (Schudden voor gebruik.)

Deze pure producten, en het bewustzijn waar deze tekst jou van voorziet, zijn krachtbronnen voor jouw immuunsysteem. Met een bewuste intentie, neem je elke morgen op een lege maag, een theelepel elixer in.

     Alle producten waarin de natuur ons voorziet, zijn krachtig in hun soort, maar de werking van citroen is wel fenomenaal te noemen. Zowel de schil als het sap heeft een heilzame werking. Citroen heeft het vermogen om kankercellen te doden, o.a. dikke darm, borst, prostaat, long en alvleesklierkanker. Citroen, verdrijft neerslachtigheid en heeft een ontspannende werking, heeft een antibacteriële en antivirale werking, en helpt dus bij het voorkomen van verkoudheid en griep, is koortsverlagend,…

     Honing helpt o.a. bij het ontgiften van schadelijke stoffen in het lichaam en werkt stress verlagend. Heeft een schimmelwerende werking, heeft een gunstig effect op de activiteit van het cardiovasculaire systeem, heeft een antibacteriële en antivirale werking, heeft een positief effect op de luchtwegen, verzacht keelpijn,…

•     Olijfolie helpt o.a. bij het tegengaan van reumatische aandoeningen, stimuleert de aanmaak    van gal, is vertering bevorderend, verzacht irritatie aan de keel, gaat kanker tegen, vermindert de kans op hart- en vaatziekten, verbetert de conditie van de hersenen,…

Nog lang niet alle positieve eigenschappen staan hier vermeld, maar zoals je kan lezen, is er met weinig al veel te bereiken. Allicht zal ook het volgende je helpen bij het doorleven of voorkomen van je keelpijn, verkoudheid of griep:

Je keelpijn toont jou dat je mag erkennen wat er binnenin je speelt. Jij denkt en je voelt, je hebt lief, je wil dingen, je hebt grenzen en je hebt noden, dat alles mag jij uiten. Dat hoef jij niet binnenin je te houden, daardoor blijf je vastzitten. Het zijn de dingen des levens, die jij gewoon mag uiten. Probeer het, zoals het een tweede natuur wordt, dan verlos je jezelf van die kwelling, want uiten is een zuivering.

Het hebben van een verkoudheid geeft aan, dat jij je op dit moment in je leven, ergens remt. Je voelt je wat koud en kil van binnen, terwijl jij kan leven vanuit warmte. Bevrijd je van sombere gedachten en gevoelens, ze zijn een deel van je, omarm ze, maar laat ze je niet weerhouden van wie je van nature bent. Jij bent een warm, liefdevol en stralend persoon, kies maar om vanuit dat perspectief te leven.

Het is tijd voor jou, om eventjes tot jezelf te komen, daarom voel jij je grieperig. Binnenin heb je energieën van gevoelens, gedachten en stress vergaard, waardoor het allemaal wat te veel wordt. Dit is niet wie jij echt bent, je wordt geleefd, maar daar kies jij voor. Neem de tijd om te doorzien, waar jij meer jezelf kan zijn. Wat van jezelf, waar je zo gelukkig van wordt, kan jij meer naar buiten brengen? Ook al druist het in tegen wat je omgeving vindt, het gaat om jou gezondheid, en het zal je  omgeving uiteindelijk welgevallen, als ze zien hoe je straalt.

Zie je gezondheidsprobleem als een richtingaanwijzer om steeds authentieker te gaan leven. Ik geloof dat jij, het geloof en vertrouwen in je Zelf zal hervinden. Dat je zal voelen en ervaren dat veiligheid in je zit, diep in je bekken, in je basis. Dat de veiligheid in je er altijd is, zodat je wat voor uitdaging dan ook, aankan.

Hilde

Heb jij ondersteuning nodig, dan help ik je graag.

Delen mag natuurlijk. Onveranderd en graag met bronvermelding : www.intoinnerbalance.be. Dank je.