Ga eens met me mee in het perspectief van je lichaam. Om te kijken, hoe bewust je bent van je lichaam, of om waar te nemen, hoe goed je je lichaam kent en behandelt. Om te checken en te evalueren, of je al dan niet vanuit het goede vertrekpunt leeft, en eventueel het één en ander kan herzien en herschikken.

Je lichaam, dat zoveel voor je doet, als trouwe dienaar van het bewustzijn dat je vertegenwoordigt. Het voert uit wat je vraagt, vanaf je geboorte tot aan je sterven.

Verdient je lichaam dan niet de nodige herziening en waardering?

Je bent geboren als puur bewustzijn, als een lijfje volmaakt in Liefde, voelend en wetend, dichtbij je eigenheid, en verbonden met het eenheidsbewustzijn. Je ging angstloos en met fascinatie het leven aan. Je wilde je wereld gaan ontdekken en beleven, van mensje tot mens, en je kwam terecht in een bewustzijn van angst.

In het huidige moment, is je lichaam het totaalpakket van al je vergaarde gevoelens, associaties en hun bijhorende energiefrequenties. De staat van je lichaam is de realisatie van hoe je tot nu toe geleefd hebt, zonder het besef dat je aantrekt wat je uitzendt, wat een assortiment aan vormen van angst, een grote hoeveelheid aan laag trillende energieën, is.

Het doel, van het ervaren van wat we innerlijk creëren, is dat we op een gegeven moment, door voeling zouden vaststellen en begrijpen, dat door het elke keer weer kiezen voor hoog trillende energieën, alle vormen van Liefde, zoals mildheid, geduld, zachtheid, aanvaarding, mededogen, dankbaarheid,… we onszelf kunnen verheffen naar een gezond lichaam.

Ons lichaam, elk deel, orgaan of cel ervan, verstaat de taal van Liefde en van onze Ziel als geen ander, en wanneer dat lichaam, deel, orgaan of cel iets ervaart dat daar niet mee strookt, dan geeft het je een teken of een boodschap, als klacht.

Ieder angstgevoel, elke angstgedachte, en woorden of handelingen vanuit angst, beïnvloeden direct en rechtstreeks, negatief, je lichaam. Onthoud, dat als de klacht zichtbaar of voelbaar wordt, dat is omdat je jezelf weerhoudt om je natuurlijke Zelf te zijn en dat je jezelf de vraag kan stellen waar en hoe begrens ik mezelf.

Wat we eigenlijk doen in het dagelijkse leven is, steeds meer streven naar aangename gevoelens en associaties, en bij voldoening of verzadiging ervan, gaan we terug op zoek naar andere, nog aangenamere indrukken buiten ons, ter bevrediging.

En tegelijkertijd, negeren of duwen we onze onaangename gevoelens en gedachten weg, of we houden ze in stand, door er in momenten te blijven in hangen, waardoor we ze onbewust voeden.

We streven onbewust naar emotionele en mentale pieken, en creëren onbewust emotionele en mentale dalen, die een energieschommeling teweeg brengen, die bepalend is voor de staat van ons lichaam.

Terwijl, geheel contradictorisch aan ons huidig gedrag, elk gevoel of elke gedachte, is het nu aangenaam of onaangenaam, een deel is van wie we zijn, een gelijkwaardig deel, die een gelijkwaardige behandeling verdient.

En daar blijft het niet bij, we werken en streven om vooropgestelde doelen te bereiken die fysieke laagtes veroorzaken. Onze mind geeft de opdracht en ons lichaam voert uit. En het lukt, we krijgen en zien bevestiging, dus waarom niet verder gaan? Of iets lukt niet, en we proberen steeds weer opnieuw, want opgeven staat niet in onze woordenboek… maar intussen bouwt er zich interne druk op.

Om een metafoor te gebruiken, is het net als een elastiek, die steeds iets verder wordt gestretcht, met de gedachte ‘het zal wel lukken’, om een bepaalde omvang te bereiken. Maar ook die elastiek heeft een beperkte limiet, toont signalen en breekt uiteindelijk.

En dan komt na de inspanning de ontspanning, een verlangen naar, en een zoeken naar oplaadmomenten. Dan is er nood aan vakantie, vrije tijd, hobby, sport,… Die uiteindelijk niet meer het gewenste resultaat levert, door het teveel aan opgeslagen spanning en uitputting van het lichaam.

Dat is het moment, om tot de constatatie te komen dat onze innerlijke wereld en ons lichaam geen ‘aan en uit’ schakelaar hebben, zoals we denken, en het moment om bewust te worden van ons disfunctioneren.

Zelf, hebben we geen idee hoe er iets aan te doen, en omdat we ons lichaam niet kennen, maken we gebruik van het huidige aanbod in de reguliere gezondheidszorg, die functioneert vanuit een beperkt uitgangspunt.

Eens gade slaan waarmee je bezig bent en je verplaatsen in het perspectief van je lichaam verruimt opnieuw je oorspronkelijk bewustzijn.

Het terug activeren van het energieveld van je hart en van je ziel, zal via coherentie, de pieken en de dalen gestroomlijnder maken, richting een standvastig en stabiel hoog vibrerend bewustzijnsveld, waardoor heel wat herstel van je lieve lijf mogelijk is.

Steeds maar ‘doen’, is een mannelijke eigenschap, en mag in evenwicht worden gebracht met de vrouwelijke eigenschap ‘zijn’, zodat je kan gaan ‘doen’ vanuit je ‘natuurlijke Zijn’.

Je kan al heel wat bereiken door al je moetens te vervangen door mogen en kunnen. Op die manier wordt je streefhouding getransformeerd en opgewaardeerd naar een houding van genieten, die je uiteindelijk toch bij je doelstelling brengt, en die je eveneens doet landen in het hier en nu.

Je hart- en zielsbewustzijn voorop je rationele intelligentie plaatsen zal voor velen een omgekeerde wereld lijken, en dat is het in zekere zin ook wel. Enkel en alleen omdat we het nooit eerder werden aangeleerd, of beter gezegd, omdat we het hebben afgeleerd, om vanuit ons natuurlijke potentieel te leven. Door je innerlijke kracht juist in te zetten, zal die omgekeerde wereld je naar je ideale wereld loodsen.

We weten allemaal hoe we ons uiterlijk kunnen verzorgen, maar ook innerlijke lichaamsverzorging is essentieel.

Zelfzorg en Zelfliefde mag je prioriteit worden. Neem vanbinnen je onaangename emoties en gedachten waar, en zie ze als een niet geleefd verlangen, dat je nu de liefdevolle aandacht geeft die ze nodig hebben.

Je hart is zo’n krachtige bron, waarmee, door bewust je focus op je hart te richten, je hartcoherentie zal toenemen, om van daaruit connectie te maken met je pijn of je lichaam, en te voelen en te luisteren naar hun verhaal en naar hun emotionele, mentale en fysieke noden.

Je lichaam weet wat goed voor zich is en zal het je zeker vertellen. Jij zal het begrijpen, want er is niemand die jou beter kent dan jezelf. En… hoe klein of groot die noden ook zijn, voldoe eraan, want dat is zowel verantwoordelijkheid nemen voor je gehavende stukken, als je lichaam toekennen wat het verdient.

Het zit al in de kleinste dingen, die zullen resulteren in grootsheid, zoals bijv. door te voelen welke voeding bij je past, door bewust je lichaam te bedanken voor alles wat het voor je doet, door je liefdevolle warme handen op je pijn te leggen,…

Uiteindelijk zal je hele lichaam worden opgewaardeerd tot zijn/haar natuurlijke staat, wat vertrouwelijk zal aanvoelen, net als thuis komen… en je lieve lijf zal dit met Liefde uitstralen!

Hilde

Delen mag natuurlijk. Graag met bronvermelding : www.intoinnerbalance.be. Dank je.